De honden

aanrader Coverafbeelding van: De honden

Trefwoord(en)
thrillers
misdaad
spanning
bovennatuurlijk

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Cameron moet met zijn moeder voor de zoveelste keer verhuizen, stiekem. Want zijn gewelddadige vader is hen weer op het spoor gekomen. Samen met zijn moeder komt hij terecht in een eenzame, oude en vervallen woning op het platteland. In de kelder vindt Cameron een map met bizarre kindertekeningen. Hij raakt erdoor gefascineerd. Samen met de weinig fraaie opmerkingen van zijn nieuwe medeleerlingen komt hij achter de geheimen die in het huis schuilen. Enkel Cameron blijkt die op te merken.

Bijzonder spannend verhaal dat de lezer aan het boek gekluisterd houdt. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Cameron, in de ik-vorm. Zodoende weet de lezer evenveel als Cameron en raakt hij/zij even geïntrigeerd door de dingen die Cameron meemaakt en ontdekt. Zijn moeder verklaart zijn gedrag door de constante spanning die ze ondervinden voor het gevaar ontdekt te worden door de gewelddadige vader van Cameron. Ook zijn vreemde nachtmerries wijdt ze daaraan. Hij krijgt contact met een vorige bewoner van het huis, een jongetje, maar dat lijkt enkel in zijn hoofd te zijn. Het contact is niet altijd aanwezig en het wordt ook regelmatig verbroken als het jongetje zich beledigd of verkeerd behandeld voelt. Omdat hij zelf aan zijn eigen bevattingsvermogen begint te twijfelen en omdat hij zich verzet tegen zijn moeder en haar nieuwe vriend, maakt hij fouten die hem nog meer in moeilijkheden brengen.
Het verhaal is erg knap opgebouwd en leidt naar een climax waarin realiteit en het bovennatuurlijke samenvloeien. De verschillende personages zijn realistisch beschreven. De dialogen zijn vlot en levensecht en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. De sfeer rond het huis en de omgeving versterken het onbehaaglijke gevoel van gevaar.
Een aanrader!

Pol Van Damme - juli 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Allan Stratton   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2015

ISBN
9789025758806

Aantal pagina's
300

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Dogs

Vertaler(s)
Annelies Jorna