De hemel kan wachten

aanrader Coverafbeelding van: De hemel kan wachten

Trefwoord(en)
ziek
familie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Belle is ziek. Ze ligt in het ziekenhuis en voelt zich misselijk. Ze heeft veel tijd om te denken aan dingen van vroeger, toen alles nog normaal was. Als haar moeder bij haar is, doet Belle al eens opstandig. Maar haar moeder is niet boos te krijgen, of toch? En dan is er nog oma en opa – de liefste mensen van de wereld – en Jantje die ook ziek is, en Roel, haar vader die er (bijna) nooit is. Belle heeft over alles en iedereen zo haar eigen gedachten.

Dit is een vierde herziene uitgave van het boek ‘Ziek’ uit 2009. Het is tijdloos en heeft niets van zijn kracht verloren.
Het is het verhaal over een bijzonder moedig meisje dat heel erg ziek is, maar positief blijft denken en de moed niet laat zakken, hoe moeilijk het ook is. Al heeft ze ook haar slechte momenten.
Het verhaal wordt door Belle zelf verteld, in de ik-vorm. Terwijl ze in haar bed ligt blikt ze terug op vroegere gebeurtenissen uit haar leven. Zodoende leert de lezer de onderlinge relaties in haar familie beter kennen.
De lezer krijgt de indruk dat Belle vanuit haar bed toekijkt wat er allemaal om haar heen gebeurt. En soms ook verbaasd naar zichzelf kijkt. Ze geeft ongezouten haar mening over de mensen om haar heen.
​De gebruikte taal is eenvoudig en de dialogen verlopen heel erg vlot, heel natuurlijk.
Hoewel het eigenlijk een weinig hoopvol gegeven is, blijft Belle rotsvast geloven in een goede afloop.
Het einde blijft volledig open, al wordt er een hoopvol toekomstbeeld geschetst.
Een bijzonder boek dat een steun kan bieden aan jonge kinderen die ook erg ziek zijn en het misschien niet zo hoopvol zien als Belle.
Voor hen mogelijk een houvast en iets om zich aan op te trekken.
Een aanrader.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Gideon Samson   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2017

ISBN
9789025872663

Aantal pagina's
124

Prijs
€10,00