De held van FC Doelen

Coverafbeelding van: De held van FC Doelen

Trefwoord(en)
voetbal
dyslexie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Jampie, Sami en Abu zijn goede vrienden en spelen samen in een voetbalclub. Binnenkort wordt er een selectie gemaakt uit 2 ploegen om met 1 ploeg deel te nemen aan een toernooi in Spanje. Jampie vreest dat hij niet mee zal mogen. Scoren lukt hem zelden. Sami is hun beste doelman, die zal zeker mee mogen. En Abu is heel erg goed, die nemen ze zeker mee. Abu traint met Jampie maar dat helpt niets. Sami heeft echter een ander plan. Hij heeft ontdekt welk talent Jampie heeft en oefent hem daarin. En dat werkt wel. Jampie kan ook mee naar Spanje.

Het is knap om te lezen hoe Jampies vrienden alles proberen om hem mee te krijgen naar Spanje. Vooral knap is dat Sami opgemerkt heeft dat Jampie beter op een andere plek zou spelen in de ploeg. Zelfs de trainer heeft dit nooit gezien.
Voor voetballiefhebbers is dit boek zeer herkenbaar en vooral erg vrolijk.
Het werd geschreven in de reeks ‘Makkelijk & Leuk”, bedoeld voor kinderen die lezen moeilijk of saai vinden. De boeken in deze reeks zijn toegankelijk en vlot geschreven, zelfs dyslexie-vriendelijk. Een ruime bladspiegel met vrolijke illustraties werkt uitnodigend. Af en toe vindt de lezer na een hoofdstuk een kadertje met een tip. In dit boek gaan die over voetbal, over winnen en verliezen, over je plaats op het veld enzovoort. Achteraan in het boek vind je wat info over de auteur en illustrator, met hun foto’s, en daarna nog enkele tips voor een boekenbeurt in de klas.
Een vlot leesboek waarin vriendschap en voetbal samen horen.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Fiona Rempt   

Illustrator
Juliette de Wit   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Makkelijk & Leuk

Jaartal
2022

ISBN
9789048743711

Aantal pagina's
73

Prijs
€13,50