De heksen van Vernalia – Kronieken van Amber en staal, deel 2

Coverafbeelding van: De heksen van Vernalia – Kronieken van Amber en staal, deel 2

Trefwoord(en)
fantasy
magie
avontuur
vriendschap
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Lissandra, een meisje met bijzondere gaven, en Valdemar, een jonge zeekadet, zijn op de vlucht voor Armorese soldaten. Die maken jacht op hen omdat zij een mysterieus diertje hebben dat gedachten kan lezen en mensen en dieren kan manipuleren. Mogelijk kan daarmee het jarenlange conflict tussen Armorië en Vernalia worden beëindigd. Samen met enkele anderen zoeken Lissandra en Valdemar naar de ruïnes van een mythische stad. Maar eerst moeten ze Valemars vader vinden en daarvoor moeten ze een hachelijke tocht ondernemen in onbekend gebied.

Dit is het tweede deel van de fantasyreeks over Lissandra en Valdemar. Vooraan heeft de auteur een kort ‘wat voorafging’ opgenomen. Zo herinnert de lezer zich dadelijk wat er in het eerste deel – Het verloren galjoen – gebeurd is en hoe het eindigde.
Dit tweede deel gaat verder waar het eerste eindigde, met al meteen heel wat actie. Zo wordt de lezer direct meegetrokken in het verhaal. Het verhaal blijft boeien omdat de acties zich erg snel opvolgen. Soms lijkt het alsof een actie is ingevoegd om het verhaal wat langer te maken en heeft het verder geen invloed op het verloop van het verhaal. Het fantasy-element lijkt meer aanwezig dan in het eerste deel. Zo kan de auteur dingen naar zijn hand zetten zoals hij het wil. Sommige gebeurtenissen hebben gelijkenissen met avonturen uit andere verhalen of films die in dit verhaal zijn gecombineerd.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van een alwetend auteur die registreert wat de verschillende personages allemaal doen, meemaken en/of denken. Dus niet vanuit één bepaald personage, al komt Lissandra, als hoofdpersonage, wel het meest aan bod.
De afronding van het verhaal vormt helaas geen hoogtepunt en lijkt eerder rap-rap afgewikkeld. Waarom de epiloog zich zes jaar later afspeelt, is eveneens onduidelijk.
Vlot lezend en boeiend verhaal met erg veel actie maar met een wat tegenvallend slot.

Pol Van Damme - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Johan Vandevelde   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
Kronieken van amber en staal

Jaartal
2019

ISBN
9789461317667

Aantal pagina's
249

Prijs
€16,00