De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

Coverafbeelding van: De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

Trefwoord(en)
Sinterklaas

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De tekst van dit Sint-verhaal is ondertussen meer dan vijftig jaar oud en in 2004 was er al een uitgave met prenten van Fiep Westendorp. Deze keer besloten de erven van Annie M.G. Schmidt het verhaal terug uit te geven met illustraties van Noëlle Smit.
En het moet gezegd: het verhaal blijft overeind. Het klinkt nu allemaal misschien wat ouderwets, maar de uitvoerige vertelstijl van de grande dame van de Nederlandse jeugdliteratuur vol gezelligheid blijft kinderen boeien in een wereld vol fantasie en een fijne humor. Zonder twijfel zullen zij aan je (voorlees)lippen hangen.
Sint en Piet zijn (voor de 574ste keer) met hun stoomboot onderweg van Spanje naar Nederland als zij in een zware storm terecht komen. De boot kapseist en alle pakjes en snoepgoed zinken naar de bodem van de zee. Wat nu? Kan het feest van Sinterklaas nu nog doorgaan? Een Franse schipper en zijn lieve vrouw en heel veel Nederlandse kinderen brengen hopelijk soelaas?…

De spanning wordt goed opgebouwd naar een meer dan deugddoende afloop.
Noëlle Smit volgt getrouw de uitvoerige vertelstijl en verbeeldt de wereld van Annie M.G. Schmidt op gepaste wijze. Haar paginagrote prenten in aangename kleuren vertellen mee het verhaal en voegen er sfeervolle details aan toe.
En oh ja, eigentijds en vrij van discussie is het zeker met zijn witte Pietje!
Een fijne welkomer in deze tijden van ‘alle hoop op Sinterklaas’…

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Annie M.G. Schmidt   

Illustrator
Noëlle Smit   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045125350

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99