De Hapsnurkers in de puree

Coverafbeelding van: De Hapsnurkers in de puree

Trefwoord(en)
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

De Hapsnurkers zijn raar. Ze maken steeds ruzie maar kunnen elkaar ook niet missen. Ze trekken rond met een zelfgebouwde caravan, getrokken door twee ezels. Ooit wilden ze een kind, dus stalen ze er eentje en voedden het op als hun zoon. Sunny is ondertussen oud genoeg om te proberen zijn zogezegde ouders uit de problemen te houden. Maar dat wordt heel moeilijk wanneer zijn vader een olifant koopt, of eigenlijk ruilt voor iets dat niet is wat hij de eigenaar beloofd heeft. Maar hierdoor ontmoet hij wel Mimi de schoenlappersjongen en die wil hij graag terugzien.

Dit knotsgekke verhaal zit vol te gekke dialogen. Vooral de gesprekken, of eerder ruzies, tussen meneer en mevrouw Hapsnurk gaan alle kanten op. Vreemde beledigingen en rare gedachtenkronkels maken hun ruzies erg levendig. Daartussen beweegt zich de doodgewone Sunny, als tegenpool. Hij zoekt rust, vriendschap en denkt logisch na. Hij lijkt het enige normale personage in dit hele verhaal en is dan ook de rode draad bij alle ontmoetingen.
De dynamische tekst is ruim voorzien van levendige illustraties, die het verhaal mee opvrolijken. Zo raak je door de cover al meteen in de sfeer, want het is duidelijk dat dit geen ernstig en diepzinnig verhaal is.
Een bizar avontuur met ezels, olifanten en een ontvoerde jongen.

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Ardagh

Illustrator
Axel Scheffler   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2022

ISBN
9789021464459

Aantal pagina's
263

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Grunts in Trouble

Vertaler(s)
Tosca Menten