De gruwelijke griezeltest

Coverafbeelding van: De gruwelijke griezeltest

Trefwoord(en)
toneel
spanning
griezelen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Zwijsen, gerenommeerd uitgever van educatieve uitgaven, lesmethodes en meer, ontwikkelde ook deze serie ‘Toneellezen’ waarbij kinderen samen luidop een verhaal lezen in rol. De tekst bestaat dus telkens vooral uit levendige dialogen.
Elk boek uit deze reeks is geschreven voor twee lezers die alle rollen op zich nemen. Expressie en inleving zijn hierbij belangrijk, waardoor het leesplezier en het lezen met intonatie bevorderd worden. Alle parameters van het spreken komen bij het luidop lezen aan bod, wat voor heel wat animo zorgt.
De verhalen zijn telkens vanuit een ik-personage geschreven. Bij het begin wordt dit personage voorgesteld en geeft deze nog wat tips mee hoe je dit verhaal best leest en waarop je moet letten bij ‘Theaterlezen’.
Hierna lees je het verhaal in korte hoofdstukken, wat de spanningsboog telkens kort houdt.
Elk hoofdstuk begint met de personages die erin voorkomen en een korte inleiding over de inhoud, enkele leestips en hoe je de rollen best verdeelt. Daarna starten de dialogen en kan het lezen beginnen.

In dit boek, met AVI-niveau E6+, vertelt Benjamin over zijn beste vriendin Marianne en haar schrik voor de enge Schaduwloper en zijn fluisterstemmen die je overal achtervolgen. Werk aan de winkel: die schrik moet overwonnen worden door een cursus Griezelen. En zo komen ze bij de Griezelbende terecht, waar je niet zomaar lid van kan worden. Je moet er een aantal proeven voor afleggen. Benjamin en Marianne doorstaan tijdens de proeven heel wat schrikwekkende momenten. En dan is er ook nog meester Rombout…
Diepgang, poëzie of literatuur moet je hier niet zoeken, maar wel veel lekker-lees-weg-dialogen die je met plezier samen leest. Voor je het weet speel je toneel op een hoogst eenvoudige wijze.
De illustraties zijn al evenmin vernieuwend of artistiek, maar verluchten het geheel gepast.
Dit zijn duidelijk welkome boekjes in groepen waar luidop lezen aan bod komt en waar kinderen geprikkeld willen worden door een prettige vorm van samen lezen.

Eric Vanthillo - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Henk Hardeman   

Illustrator
Heleen Brulot   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Toneellezen

Jaartal
2021

ISBN
9789048736508

Aantal pagina's
110

Prijs
€14,99