De gruwelijke generaal – Costa Banana, deel 1

Coverafbeelding van: De gruwelijke generaal – Costa Banana, deel 1

Trefwoord(en)
dictatuur
ontvoeren
detective
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

President Fernando is de baas in het kleine land Costa Banana. Al wat hij bedenkt, moet onmiddellijk uitgevoerd worden. Zo moeten alle jongens Pablo heten, op vrijdag moet iedereen bananensoep eten en iedereen moet zijn berichten op Facebook liken. De president heeft 2 kinderen, Rosa en Fico, die anders heten omdat de vrouw van de president van hem altijd haar zin mag doen. Hij is immers nog steeds dolverliefd op haar, ook al gelooft ze hem niet. Op een dag ontdekt Rosa dat er een complot gesmeed wordt om de president af te zetten en een oorlog te beginnen. Omdat haar vader haar nooit gelooft, omdat ze een meisje is, moet ze de hulp inschakelen van haar leraar en haar broer. Maar zijn ze samen sterk genoeg om de plannen van de generaal te laten mislukken?

Deze president is knettergek, of beter, hij gedraagt zich als een kleuter. Elke gekke opmerking vindt hij een fantastisch plan en wil hij onmiddellijk laten uitvoeren. Zijn vrouw is een eigenwijze dame die voortdurend klaagt over haar man. Hij ziet haar doodgraag maar zij is ervan overtuigd dat hij andere vrouwen ziet, dat ze niet mooi is, dat ze niet belangrijk is. Zelfs als ze ontvoerd wordt, blijft ze die slachtofferrol spelen. Rosa probeert haar mannetje te staan, ze is slim en heeft heel wat in haar mars, ook al kan dat niet volgens haar vader. Haar broer denkt net zoals haar vader, maar moet uiteindelijk toch toegeven dat het zonder Rosa allemaal zou misgelopen zijn. Het werd een spannend verhaal met op het einde een race tegen de klok. Tegelijk is het een hilarisch verhaal dat je voortdurend in de lach laat schieten.
Een vrolijk avontuur met pittige illustraties. Een eerste deel van een nieuwe reeks, benieuwd wat deze kinderen nog allemaal gaan meemaken met zo’n vader!

Bekroond met de Prijs en de Pluim van de Nederlandse Kinderjury 2016.

Mik Ghys - november 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Jozua Douglas   

Illustrator
Elly Hees   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Costa Banana

Jaartal
2015

ISBN
9789026138386

Aantal pagina's
249

Prijs
€13,99