De Gruffalo – feestelijke uitgave met allerlei extraatjes

Coverafbeelding van: De Gruffalo – feestelijke uitgave met allerlei extraatjes

Trefwoord(en)
dieren
fantasie
humor
slim
angsten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In 1999 zag de Gruffalo het ‘levenslicht’ en sindsdien zijn er vele versies verschenen, allen gebaseerd op het ijzersterke verhaal dat met gemak de tand des tijds heeft doorstaan. Een gedegen klassieker is het minst wat je kan zeggen van dit verhaal dat nu dus 20 verjaardagskaarsjes mag uitblazen. Naar aanleiding hiervan verscheen deze editie met allerlei leuke extra’s.
Het verhaal is ondertussen ongetwijfeld gekend? De kleine Muis die alle dieren te slim af was, tot zelfs de Gruffalo toe… Een listig verhaal vol humor en verrassende wendingen, vol spanning en met een mooie tekst op rijm die zich lekker laat voorlezen.
De Gruffalo is reeds in vele formaten verschenen. Het grote formaat van deze editie laat de prenten perfect tot hun recht komen. En de vele extra’s maken het tot een gegeerd hebbeding voor klein en groot: een Gruffalo-quiz, het Gruffalo-lied, hoe de Gruffalo de wereld veroverde, Julia Donaldson over het ontstaan van de Gruffalo en Axel Scheffler over het tekenen ervan. Beide verhalen zijn volop verlucht met mooie, originele en verrassende foto’s.
Maar de mooiste extra is toch wel het uitklapbare schutblad rond de kaft. Die vormt het bos-decor om daarin het verhaal na te spelen. De figuren vind je achteraan in het boek in stevig karton met lipjes zodat ze rechtop kunnen blijven staan in het minitheatertje. Hierbij krijg je nog werkbare tips om de Gruffalo-voorstelling in elkaar te boksen. Met uitnodigingen en tickets en nog veel meer. Plezier verzekerd dus met deze jubileum-editie!

Eric Vanthillo - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Julia Donaldson   

Illustrator
Axel Scheffler   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047711186

Aantal pagina's
44

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Gruffalo, 20th Anniversary

Vertaler(s)
L.M. Niskos