De grote vossenjacht – De grote Vos, deel 1

aanrader Coverafbeelding van: De grote vossenjacht – De grote Vos, deel 1

Trefwoord(en)
diefstal
wedstrijden
vriendschap
illusionisten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Liz doet mee aan ‘De grote vossenjacht’, een tv-programma waarbij de deelnemers de erfenis kunnen winnen van de wereldberoemde illusionist De Grote Vos. Liz neemt deel aan de wedstrijd met een heel speciale reden. Ze wil de belangrijkste truc van De Grote Vos vinden en stelen, want haar vader heeft die truc bedacht. Maar De Grote Vos is met de eer gaan lopen en Liz’ vader is uit haar leven verdwenen. Door het terughalen van die truc wil Liz proberen haar vader terug te krijgen. Haar kennis van de illusionistenwereld en –trucs helpt haar in de wedstrijd, maar ze krijgt ook hulp van de haar toegewezen partner Charlie. Samen nemen ze het op tegen Harry en Ruby die dezelfde truc proberen te bemachtigen om zo een eigen tv-programma te krijgen. En Liz wordt ook nog onder druk gezet door de illusionist Dominic Drake, die de truc zelf wil gebruiken. Een helse strijd begint maar uiteindelijk is niets wat het lijkt.

Dit spannende avontuur verklapt heel wat geheimen uit de illusionistenwereld. De trucs worden haarfijn en duidelijk uitgelegd, wat heel wat lezers verstomd zal doen staan. Het is prachtig om te lezen hoe ingenieus sommige trucs in elkaar zitten, en hoe de kijkers om de tuin geleid worden. Als lezer voel je je deelgenoot in een geheim dat meestal alleen voor ingewijden onthuld wordt. Fascinerend. Dat deze geheimen mee verwerkt zitten in Liz’ avontuur, maakt het verhaal extra intrigerend. Telkens weer moet er iets opgelost of ontrafeld worden, en dat gebeurt tot in de details. Het boek sluit dan ook af met een kaarttruc die de lezer zelf kan uitvoeren.
De personages in het verhaal staan lijnrecht tegenover elkaar en hebben, buiten de enthousiaste Charlie, al een stevige achtergrond wat betreft de illusionistenwereld. Allerlei intriges spelen mee maar Liz blijft moedig haar doel voor ogen houden. Ze heeft een beenprothese die haar heel wat pijn bezorgt en waardoor ze toch wat beperkt is in haar handelingen. Maar niets kan haar stoppen, ze verbijt de pijn en toont zo haar verbetenheid om haar doel te bereiken. Alles draait om haar vader, die wil ze terug en dat kan alleen door het terughalen van die speciale truc.
De spanning in dit avontuur stijgt bij elke nieuwe opdracht of verwikkeling. Het slot is een spectaculaire finale, met een einde dat alles op zijn kop zet. En al een aanzet geeft voor een vervolg. Dit is dan ook het eerste deel van een fantasierijke reeks boordevol illusies en geheimen. Een aanrader.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Justyn Edwards   

Illustrator
Flavia Sorrentino   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
De grote Vos

Jaartal
2022

ISBN
9789026157868

Aantal pagina's
282

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Great Fox Illusion

Vertaler(s)
Elsbeth Witt