De grote vossenbuit – De grote Vos, deel 2

Coverafbeelding van: De grote vossenbuit – De grote Vos, deel 2

Trefwoord(en)
wedstrijden
vriendschap
illusionisten
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Liz is nog steeds op zoek naar haar vader, die een belangrijke illusionistentruc veilig wil stellen. Maar iedereen lijkt op zoek naar die truc. De grote Vos, die Liz en Charlie als leerlingen onder zijn hoede heeft, wil graag de nieuwe voorzitter van de Orde van Goochelaars worden. Hij vertelt Liz dat hij daardoor de truc van haar vader veilig kan stellen en dan heeft Liz eindelijk haar vader terug. Maar Liz twijfelt aan zijn motieven. Ze vertrouwt niemand meer, behalve haar vriend Charlie. Wanneer de verkiezing van de nieuwe voorzitter zal gebeuren door een wedstrijd tussen de leerlingen van de deelnemers, weet Liz dat er veel op het spel staat. Hoe kan ze de vele gebeurtenissen best in haar voordeel laten uitdraaien? Daar heeft ze al haar fantasie, kennis en moed voor nodig, en de hulp van Charlie natuurlijk…

Dit tweede avontuur van Liz speelt zich opnieuw af in de wereld van illusionisten. Er woedt een machtsstrijd, waarbij Liz’ vader een sleutelfiguur is. Haar vele twijfels over wie ze kan vertrouwen maakt haar avonturen extra geloofwaardig. Want in een wereld vol illusies weet je niet meer wie of wat je nog kan vertrouwen.
De personages zijn goed uitgewerkt, met uitgesproken karakters. De beschrijvingen van de illusietrucs zijn fascinerend en doordacht. Na het lezen van dit boek kijk je helemaal anders naar illusieshows.
De belevenissen van Liz en Charlie zijn spannend en kennen geregeld een verrassende draai. Wat helemaal past in een verhaal over illusies.
Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een kleine, sfeervolle illustratie die een detail in de kijker zet.
Een spannend avontuur boordevol illusies en verrassingen.

Mik Ghys - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Justyn Edwards   

Illustrator
Flavia Sorrentino   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
De grote Vos

Jaartal
2023

ISBN
9789026160905

Aantal pagina's
317

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Great Fox Heist

Vertaler(s)
Elsbeth Witt