De grote Vincent van Gogh atlas – Junior editie

aanrader Coverafbeelding van: De grote Vincent van Gogh atlas – Junior editie

Trefwoord(en)
kunst
schilderen
Vincent van Gogh
leven

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inhoudsopgave die tegelijkertijd een tijdlijn bevat, wordt het leven van Vincent Van Gogh chronologisch beschreven en zijn reis doorheen Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Een bijzonder grote hoeveelheid afbeeldingen van kaartjes, foto’s, affiches, brieffragmenten, treintickets en uiteraard een massa schilderijen en tekeningen van Vincent maken het lezen van zijn wedervaren in de wereld waarin hij leefde aangenaam en duidelijk.

Dit boek is een aangepaste uitgave voor jonge lezers waarbij heel vaak wordt verwezen naar de brieven die Vincent aan zijn broer Theo schreef. De eerdere uitgave voor een iets oudere doelgroep – De grote van Gogh atlas – verscheen in 2015.
Op een heel eenvoudige maar erg volledige manier worden zijn worstelingen met het leven en zijn schilderkunst beschreven. De moeilijke relatie met zijn ouders, de sterke band met zijn broer Theo, maar ook zijn eenzaamheid en twijfels komen aan bod. Men gaat niet te diep in op zijn psychische problemen maar focust voornamelijk op het ongebreideld tempo waarin hij de prachtigste schilderijen maakt.
Het boek is erg verzorgd vormgegeven, de bladspiegel erg overzichtelijk en ruim. De teksten staan in een verzorgd lettertype en lezen heel makkelijk. Ze geven, samen met de overvloed aan afbeeldingen, een goed beeld van deze schilder die zichzelf nooit goed genoeg vond om geprezen te worden.
Een knappe aanrader voor wie geïnteresseerd is in deze bijzondere schilder.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Nienke Denekamp
René van Blerk

Illustrator
Geert Gratama   

Uitgeverij
Rubinstein   
Van Gogh Museum   


Jaartal
2022

ISBN
9789047629917

Aantal pagina's
151

Prijs
€19,99