De grote verkleedpartij

Coverafbeelding van: De grote verkleedpartij

Trefwoord(en)
dieren
dierentuin
carnaval

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Tijdens het ontbijt worden dierentuindirecteur Diederik en egel Egbert opgeschrikt door lawaai uit de dierenhokken. Ze gaan op onderzoek en ontdekken allemaal rare dieren in de dierentuin. Blijkbaar houden de dieren een verkleedpartij waarbij ze zich veranderen in het dier dat ze altijd al hadden willen zijn. Zo is er een girafant, een flanijl, een papeping, een olifij, een leeuwenstaart en nog veel meer combinatiedieren. De apen hebben zich gewoon verkleed in piraten, heksen, ridders en dokters. Maar Egbert is vooral verbaasd over het dier dat hij in zijn eigen hok aantreft: een directegel…

Zo wordt carnaval gevierd in de dierentuin. De dieren blijven herkenbaar maar tonen welk dier ze het liefst zouden willen zijn door een grappige vermomming. Tijdens het verhaal kan je samen met egel Egbert raden welke dieren gecombineerd werden, wat ook in de tekst voor grappige namen zorgt. Alle combinaties zorgen voor grappige nieuwe dieren, waarbij je je fantasie kan aanspreken om te bedenken hoe zo’n dier zou bewegen en welk geluid het zou maken.
Humor troef in dit verhaal, waarbij de vlotte tekst zorgt voor een fijne voorleeservaring. De tekeningen zijn fantasievol, kleurrijk en erg vrolijk. Dat zorgt voor een feestelijke stemming en dus zeker ook voor een feestelijk voorleesmoment.
Achterin het boek vind je nog een verkleedtip en een gratis poster van alle verklede dieren.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sophie Schoenwald

Illustrator
Günther Jakobs   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2020

ISBN
9789026151446

Aantal pagina's
26

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Karneval im Zoo

Vertaler(s)
Enne Koens