De grote tandenpoetshulp

Coverafbeelding van: De grote tandenpoetshulp

Trefwoord(en)
kartonboek
tanden

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Er is iets aan de hand met leeuw Louie. Hij durft zijn tanden niet te laten zien, want ze zijn vreselijk vies. Hij heeft al heel lang zijn tanden niet meer gepoetst. Daar moet dringend iets aan gedaan worden. Zijn vrienden brengen tandpasta mee en egel Egbert zet zich aan het poetsen. Eerst de buitenkant, dan even spoelen en dan de binnenkant. Nu kan leeuw Louie zijn stralende lach weer laten zien.

In dit stevige kartonboek wordt de hulp van de lezer gevraagd om leeuw Louis propere tanden te geven. Op elke pagina krijgt de lezer naast het verhaal ook een opdracht, zoals over leeuw Louies manen aaien voor ze beginnen te poetsen, het boek stevig dichtslaan om hard op de tube tandpasta te kunnen duwen en mee gorgelen wanneer de leeuw zijn mond moet spoelen. Dit zijn allemaal leuke opdrachten tijdens het voorlezen van het verhaal, maar het leert kinderen ook wat ze moeten doen om hun tanden goed te poetsen. De opdracht op de laatste pagina is dan ook ‘nu is het jouw beurt’.
De vrolijke, grappige illustraties in dit stevige kartonboek werken uitnodigend bij het voorlezen van deze handleiding voor het poetsen van tanden. De tekst is vlot en speels, en de vragen laten de lezers helpen om de tanden van de leeuw te poetsen. En zo weten ze ook meteen hoe ze het zelf moeten doen.
Een grappig kartonboek om tanden te leren poetsen.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sophie Schoenwald

Illustrator
Günther Jakobs   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2023

ISBN
9789026165436

Aantal pagina's
24

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Hilf dem Löwen Zähne putzen !

Vertaler(s)
Enne Koens