De grote race

Coverafbeelding van: De grote race

Trefwoord(en)
detective
raadsels
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Nao en Li gaan met hun ouders naar Taiwan om Chinees Nieuwjaar te vieren met hun grootouders. Maar die plannen worden grondig verstoord wanneer hun ouders ontvoerd worden. Met nieuwjaar zou het Jaar van de Muis ingaan maar Kat wil zich die eer toeëigenen. Nao en Li belanden in een eewenoude strijd die zijn oorsprong vindt bij een oude legende waarin 12 dieren gekozen werden om de jaren te benoemen. Kat voelt zich bedrogen door Muis en wil wraak. Nao en Li behoren volgens de tradities tot de kinderen van Muis. Zij zoeken hulp bij de andere dieren maar niet iedereen wil hen helpen. Toch vinden ze hun ouders terug door hun zoektocht, maar is het nog op tijd?

Dit mysterieuze verhaal werd geschreven vanuit twee personages. De ene keer is Li aan het woord, de andere keer Nao. Zo kan je hun vele belevenissen vanuit beide invalshoeken volgen. Soms raken ze gescheiden van elkaar, wat de actie nog spannender maakt. De auteur gebruikte nog extra hulpmiddelen om de spanning te versterken. Zo moeten er puzzels opgelost worden, ook door de lezer, die af en toe kan kiezen welk hoofdstuk hij gaat lezen na het vorige. De auteur laat de lezer immers dezelfde keuze maken als Nao en Li. Maken ze de ene keuze, dan lees je het volgende hoofdstuk eerst. Maak je de andere keuze, dan mag je meteen naar het hoofdstuk daarna. Natuurlijk is het leuk om ook de andere hoofdstukken te lezen, maar voor het verhaal zelf blijft alles vlot lopen.
De stijl is vlot, met veel dialogen. De spanning wordt mooi opgebouwd en kent enkele hoogtepunten vooraleer de finale in zicht is. De magie van oude legendes is voelbaar.
Een geslaagd debuut met een magisch avontuur.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ruby Coene

Illustrator
Kristel Steenbergen   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2021

ISBN
9789048859047

Aantal pagina's
272

Prijs
€16,99