De grote ontdekkingsreizen

Coverafbeelding van: De grote ontdekkingsreizen

Trefwoord(en)
kijkboek
ontdekkingsreizen

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Het boek telt vijfentwintig dubbele-paginagrote illustraties waarbij kleine tekstblokjes verduidelijken wie, wat, waar, wanneer heeft ontdekt. De illustraties volgen elkaar chronologisch op, beginnend in de oudheid, over de wetenschap, de diepzee en de hoogste bergtoppen, tot een blik in de toekomst. Op elke illustratie krioelt het van de grappige figuurtjes die vraagjes, spreekwoorden of gezegdes spuien die in het thema van de illustratie passen. Daarnaast zijn er nog een aantal figuren die op elke illustratie terug te vinden zijn.
Een woordenlijst en een index sluiten het boek af.

Dit is eerder een zoek- en kijkboek dan een informatief boek, al wordt er ook informatie gegeven over de ontdekkingen. Soms moet de lezer de volgorde van de tekstjes zelf ontdekken, soms wordt de volgorde aangegeven door de begeleidende figuurtjes. Af en toe moet de lezer/kijker het boek draaien omdat de illustratie en tekst in de andere richting staan. De grote illustratie is telkens aangepast aan het onderwerp waarover het op die bladzijde gaat. Zo staan de middeleeuwse verhalen in een decor van een theater, staan de Noordpool en Zuidpool tegenover elkaar of is de ontdekking van Afrika een waar doolhof, om er maar enkele te noemen.
Uiteraard kan er in dit korte bestek niet diep ingegaan worden op de verschillende ontdekkingen, maar krijgt de lezer/kijker een beeld van een aantal belangrijke ontdekkingsreizen. De kleine kaartjes waarop routes van ontdekkingsreizigers staan weergegeven zijn erg klein en soms toch wel onduidelijk.
Een erg leuk boek waarin heel wat te ontdekken valt op een speelse, grappige manier.

Pol Van Damme - april 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Peter Chrisp

Illustrator
Lisa Swerling
Ralph Lazar   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2015

ISBN
9789401433198

Aantal pagina's
61

Prijs
€14,99