De grote onderbroekenroof

Coverafbeelding van: De grote onderbroekenroof

Trefwoord(en)
musea
diefstal
humor
kleding

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dat de illustrator Wout Schildermans onder het pseudoniem Melvin hilarisch uit de hoek kan komen, daarvan waren wij al vaker getuige door zijn diverse boeken die telkens balanceren tussen prentenboek, strip en graphic novel.
Voeg daar deze keer de flitsende tekst van Kim Crabeels aan toe en je hebt een geslaagde samenwerking waarbij schrijver en tekenaar samen het geheel optillen tot een dolkomisch verhaal vol verrassende wendingen, uitbundige prenten en virtuoos spel met taal in overvloed.
Het verhaal speelt zich af in het Koninklijk Museum voor Onderbroeken. De grote baas van dit museum is elke dag dolblij en verheugt zich telkens weer op een volle kassa aan het einde van de dag. Maar dan, op een dag, jankt niet de kassa maar wel het inbraakalarm. Een slipje is verdwenen: “Moord en Brand! Mona Lisa’s slipje van kant!” Een grootse zoektocht wordt ingezet, zelfs Hare Majesteit de Koningin is van de partij. Er passeren heel wat mogelijke (te gekke) daders maar de echte  kunnen ze niet vinden.  En dan, als de poetsman de boel opkuist, glijdt de suppoost uit over de natte vloer en maakt hij een grand écart. En dan volgt een grote ontdekking…

Het verhaal vol verrassende en grappige wendingen flitst aan je voorbij. Crabeels speelt met taal als een volleerd jongleur en scoort voortdurend hoog op de humorschaal. Op deze manier kan ‘onderbroekenlol’ echt wel grappig zijn. Hilarisch grappig zelfs!
De al even hilarische, beweeglijke tekeningen in hoofdzakelijk blauw en roest-rood houden je aandacht vast, je ontdekt elke keer weer nieuwe details, nieuwe grapjes, nieuwe vondsten. Dit is het resultaat van een uitbundig teken-plezier.
Onderbroeken waren nog nooit zo interessant…

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kim Crabeels   

Illustrator
Melvin   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2021

ISBN
9789463832595

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,50