De grote konijnenreddingsactie

aanrader Coverafbeelding van: De grote konijnenreddingsactie

Trefwoord(en)
echtscheiding
huisdieren
verzorgen
helpen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Omdat zijn vorige konijn gestorven is, kreeg Job een nieuw konijn. Hij is echter geobsedeerd door het gevaar dat zijn konijn kan lopen en doet dan ook niets anders dan zijn konijn bewaken. Daardoor wil hij bijna niet meer op straat spelen met zijn vriendinnetjes Anna en Suzanne. Maar dan gaat Job bij zijn vader wonen en zijn konijn mag niet mee. Zijn moeder belooft goed voor het konijn te zorgen, maar dat geloven de vriendinnen niet. Ze maken hun eigen plannen om het konijn van Job te verzorgen terwijl hij weg is. Maar hun hulp loopt anders dan ze dachten…

Dit vrolijke verhaal leest erg vlot en zorgt voor heel wat gegrinnik. Want wat de meisjes ook doen met de beste bedoelingen, de lezer heeft al snel door dat er iets compleet misloopt. Dat zorgt voor heel wat binnenpretjes en hilariteit. De verschillende personages krijgen een duidelijk karakter mee, zijn herkenbaar en voorspelbaar in hun gedrag, wat het verhaal ook zo leuk maakt. De vlotte tekst zorgt voor een verhaal vol vaart, met de nodige spanning erbij. De illustraties zijn grappig en speels en staan verspreid over de pagina’s en tussen de tekst. De vormgeving is ook aantrekkelijk; door op elke pagina de ringetjes van een spiraalschrift te tekenen, lijkt dit een echt verslag of dagboek van Anna.
Na ‘De grote hamster massamoord’, waarin de vrienden probeerden een moordzaak op te lossen, is er nu deze vrolijke reddingsactie. Een aanrader voor al wie van humoristische avonturen houdt!

Winnaar van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2014.

Mik Ghys - maart 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Katie Davies

Illustrator
Hannah Shaw

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2012

ISBN
9789025752859

Aantal pagina's
196

Prijs
€12,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Great Rabbit Rescue

Vertaler(s)
Janneke Blankevoort