De grote Hummelheisa

Coverafbeelding van: De grote Hummelheisa

Trefwoord(en)
dierentuin
dieren
vermist
zoektochten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wanneer Egel Egbert uit zijn winterslaap ontwaakt, heeft de directeur van de dierentuin onmiddellijk zijn hulp nodig. Kiki, het dochtertje van de kameleons Keet en Karel, is verdwenen. Haar ouders zijn heel ongerust. Egbert en de directeur gaan overal op zoek. Maar alle dieren hebben hun handen vol met hun eigen kroost, ze hebben Kiki niet gezien. Net wanneer Egbert en de directeur aan Keet en Karel willen melden dat ze Kiki niet kunnen vinden, duikt ze weer op. Zo zijn alle dierentuindieren weer tevreden.

De zoektocht van Egbert heeft niet veel succes. Maar voor de lezers is er veel te ontdekken, want Kiki heeft zich op elke prent verstopt. Kameleons passen immers hun kleuren aan aan de omgeving. Dat zorgt voor een zoektocht voor de lezer op elke dubbele bladzijde. Tijdens het verhaal komen verschillende dieren uit de dierentuin in beeld, samen met hun kleintjes. Bij elk dier beleeft Egbert iets anders, maar het is telkens de kleinste van die dierenfamilie die centraal staat. Met als rode draad de kleine Kiki.
De tekst leest vlot voor en wordt extra kleurrijk door de expressieve illustraties. Achteraan in het boek zit nog een vrolijke poster van de prent op de laatste bladzijde. Een prettig extraatje voor de liefhebbers van dit vrolijke dierentuinverhaal.

Mik Ghys - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sophie Schoenwald

Illustrator
Günther Jakobs   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2022

ISBN
9789026160233

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Nachwuchs im Zoo

Vertaler(s)
Enne Koens