De grote droomroof

Coverafbeelding van: De grote droomroof

Trefwoord(en)
dromen
redden
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Maya’s vader is een slimme professor die onderzoek doet naar dromen. Maar er is een ongeluk gebeurd tijdens zijn uitvindingen en hij ligt in coma in het ziekenhuis. Toevallig ontdekt zijn dochter Maya dat er meer aan de hand is. Haar vader zit gevangen in een nachtmerrie, daar heeft zijn vreselijke baas Ludovica voor gezorgd. Met de hulp van Bea en Teddy, de kinderen van een wetenschapster die met Maya’s vader samenwerkt, kan Maya haar vader opzoeken in zijn droom. Daarna start een grote reddingsactie, waarbij Maya’s vader ontvoerd moet worden uit het ziekenhuis en gered moet worden uit zijn droom. Daarna moeten de plannen van Ludovica nog verijdeld worden. Het wordt een spannende tijd, waar iedereen tegelijk veel plezier aan beleeft. Want dromen werkelijkheid laten worden kan voor heel grappige situaties zorgen…

Dit fantasievolle verhaal is spannend en knettergek. Want stel je eens voor dat je in je dromen kan rondlopen, of die van andere mensen kan verstoren. Of nog beter, ze even werkelijkheid laten worden. Zo kan een eenhoorn musicalliedjes staan zingen of stoere legerrobotten plots dansen. En een reusachtige gemene vader kan krimpen tot er niets meer overblijft.
Dit verhaal leest vlot, met veel grappige dialogen en gekke situaties. Al snel leeft de lezer helemaal mee in de droomwereld die de hoofdpersonages willen creëren. Het biedt ook inspiratie om zelf gekke ideeën rond dromen te bedenken.
Verschillende humoristische illustraties zetten de grappige momenten extra in de verf.
Een grappig en fantasievol verhaal vol te gekke dromen.

Mik Ghys - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Greg James
Chris Smith

Illustrator
Roel Seidell   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2023

ISBN
9789464530223

Aantal pagina's
416

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The great dream robbery

Vertaler(s)
Ingrid Buthod-Girard