De grote dierenvriend

Coverafbeelding van: De grote dierenvriend

Trefwoord(en)
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Aap is vrolijk vandaag, hij slingert van tak naar tak en zwaait naar je. Zeeleeuw lust wel een lekker visje. Kleine Tijger zegt ‘Hallo’ en de pinguïnbroertjes voeren een show op. Ook Schildpad, Wasbeer, Olifant, Maki, Bok en Luiaard zijn blij dat je naar hen komt kijken. Want jij bent een echte dierenvriend.

Op elke pagina laat een dier zich van zijn beste kant zien. Daar hoort een geluid bij, dat op de linkerpagina in grote letters geschreven staat. Daarbij staat dan nog een korte opmerking over het gedrag van het dier en als laatste staat er een vraag aan de lezer. Die wordt uitgenodigd om te reageren op het gedrag van het getoonde dier. Wanneer Aap naar je zwaait, wil je dan terugzwaaien? Klap even in je handen als de pinguïns hun show opvoeren. En knijp vooral je neus dicht wanneer Schildpad een vieze wind laat.
De illustraties tonen telkens 1 dier, kleurrijk, grappig en met grote ogen. Voorlezen wordt hier een evenement, want naast het maken van gekke dierengeluiden wordt de lezer ook uitgenodigd om te reageren op de illustratie. Dat zorgt voor veel plezier, zelfs als je het boek meerdere keren na elkaar voorleest.
Een uitnodigend interactief voorleesboek voor alle dierenvrienden.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Eric Bouwens   

Illustrator
Eric Bouwens   

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2020

ISBN
9789002272431

Aantal pagina's
23

Prijs
€13,99