De grote boze heks

Coverafbeelding van: De grote boze heks

Trefwoord(en)
heksen
dieren
korte verhalen

Genre
voorleesboek

Vanaf
5 jaar

In deze bundel staan alle verhalen uit de eerder verschenen boeken over de boze heks en de dieren in het dierenbos. Vooral haas, egel, uil en merel staan centraal in de verhalen, waarbij hun belevenissen met de boze heks uitvoerig beschreven worden. Soms wil de boze heks toveren, wat de dieren kunnen tegenhouden. Soms moeten ze iets ondernemen om een spreuk ongedaan te maken. Maar de tovenarij van de boze heks is af en toe best wel gezellig. Want die boze heks is niet altijd boos. Ze is wel eens verlegen, of gevleid, of enthousiast door een leuk idee van de dieren. Het samenleven van de dieren met de boze heks zorgt dan ook steeds weer voor nieuwe verrassingen. Zo wordt het leven in het bos nooit eentonig of vervelend. En voor de lezer is het telkens weer een plezier om te lezen wat de dieren nu weer meemaken met die gekke heks.

De verhalen lezen prettig voor en zijn kort en krachtig. Het is dan ook niet moeilijk om er luisteraars mee te boeien. Maar ook zelf lezen (vanaf 8 jaar) is mogelijk en zorgt voor fijn leesplezier.
De prachtige illustraties van Annemarie van Haeringen zijn in deze bundel allemaal in kleur. Paginagrote illustraties wisselen af met kleinere, zodat elk verhaal in beeld komt. Ze zijn erg sfeervol en dikwijls grappig, mooi aansluitend bij de verhalen. Een geslaagde combinatie die van dit boek een uitnodigend cadeau maken voor verschillende leeftijden.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Hanna Kraan   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047714040

Aantal pagina's
309

Prijs
€29,99