De grote atlas van wereldrecords

Coverafbeelding van: De grote atlas van wereldrecords

Trefwoord(en)
records
dieren
mensen
natuur
bouwwerken
wereld

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een korte inleiding met al een voorsmaakje van wat komen gaat, is het boek opgedeeld in de verschillende werelddelen. Elk deel begint met een overzichtskaart van het werelddeel waarop al kort een aantal bijzondere dingen staan aangegeven. Daarna komen enkele records uitgebreider aan bod. Ze worden telkens op een dubbele paginagrote illustratie weergegeven. Daarbij staat een begeleidende tekst. In de illustratie zelf staan ook nog korte stukjes over bepaalde elementen van het record. De records kunnen over heel uiteenlopende zaken gaan: dieren, gebouwen,  vervoersmiddelen, klimaat, planten, races …
Achteraan staat nog een zoekopdracht om bepaalde details in de illustraties doorheen het boek terug te vinden. Een register sluit het boek af.

In dit boek in groot formaat zijn de illustraties het meest in het oog springend. Ze beslaan het grootste deel van de pagina’s en zijn bijzonder kleurrijk. Ze geven een duidelijk en herkenbaar beeld maar zijn niet helemaal realistisch. De teksten zijn kort en makkelijk leesbaar. De korte weetjes staan verspreid over de illustratie. Telkens wordt op een klein kaartje het land en de plek aangegeven waar het record te vinden is.
Voor de duidelijkheid is het grote formaat van het boek wel aangewezen, maar het laat zich moeilijker in een boekenrek wegzetten.
Als kijk- en weetjesboek zeker geslaagd.

Pol Van Damme - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Emily Hawkins

Illustrator
Lucy Letherland   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2021

ISBN
9789047628828

Aantal pagina's
87

Prijs
€25,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Atlas of Record-Breaking Adventures

Vertaler(s)
Irene Kunst