De grootste ettertjes van de wereld

Coverafbeelding van: De grootste ettertjes van de wereld

Trefwoord(en)
humor
kinderen
vervelend

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

David Walliams stelt voor: de 10 grootste ettertjes ter wereld.  5 Jongens en 5 meisjes die je niet in je familie of je klas wil hebben. Zoals Kwijlende Kwinten die voor een grote overstroming zorgt. Of Groezelige Gertrude, die zoveel afval bewaart in haar kamer dat het een eigen leven gaat leiden. Welke problemen je hebt met Luuk de luizenjongen, Peter de peuteraar en Winderige Winnie is wel duidelijk. Sofia Sofa vergroeit met haar sofa en Lodewijk wil altijd gelijk hebben, ook over het bestaan van het getal oneindig. En dan zijn er nog Bertha de blèrtrien, Dartele Dorien en Ernstige Ernest.
Terwijl de auteur vertelt over deze 10 kinderen, probeert de krantenverkoper Raj je tegen te houden om dit boek te lezen. Hij vindt het een afschuwelijk boek, vooral omdat hij er zelf niet in voorkomt. Zijn commentaar op alle verhalen kan je lezen tot aan de laatste bladzijde.

Deze te gekke verhalen over rotkinderen zijn hilarisch door hun overdrijving. Een verhaal over een kwijlende jongen kan boeiend zijn, maar als die jongen zo hard kwijlt dat hij voor een overstroming zorgt, dan wordt het pas echt interessant. Maar vooral erg grappig. De vlotte stijl van de auteur zorgt voor veel leesplezier, en de expressieve illustraties van Tony Ross passen perfect bij deze te gekke verhalen. Leesplezier verzekerd!

Mik Ghys - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
David Walliams

Illustrator
Tony Ross

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2016

ISBN
9789044828726

Aantal pagina's
268

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The World’s Worst Children

Vertaler(s)
Roger Vanbrabant