De grootste ettertjes van de wereld 3

Coverafbeelding van: De grootste ettertjes van de wereld 3

Trefwoord(en)
korte verhalen
kattenkwaad
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

David Walliams is nog steeds niet uitverteld over de grootste ettertjes van de wereld. Dit is reeds de derde verhalenbundel die hij kan vullen met ettertjesverhalen. Hij heeft weer een paar prachtige exemplaren gevonden. Zo is er de duivelse drieling, die zo houdt van viezigheden opeten, dat ze er uiteindelijk in veranderen. Schreeuwlelijk Sabrina maakt dan weer het leven van haar ouders ondraaglijk door steeds te schreeuwen. Tot ze een keer te ver gaat. Verwaande Valentijn houdt alleen van zichzelf en wordt daarvoor gestraft door de hele school. Walter wil dolgraag de troffee voor Pestkop van het Jaar in de wacht slepen. En er zijn er nog meer …

Ze worden één voor één voorgesteld, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het ettertje en zijn gedrag. Dat is steeds zo overdreven etterig dat je niet anders kan dan lachen om de gemene streken die ze uithalen. Tegelijk voel je een geweldige opluchting wanneer zo’n ettertje gestraft wordt of belachelijk gemaakt wordt. De auteur zorgt voor hilarische beschrijvingen die mooi aangevuld worden met de illustraties van Tony Ross.
Vooraleer de ettertjes voorgesteld worden, is er een erg humoristisch dankjewel van de auteur voor al wie meehielp aan het boek. Met daarna een grappige brief van de president van de Verenigde Staten. Die zetten al onmiddellijk de toon voor de rest van het boek: hilarische gekte. Met als afsluiter de belofte dat jij, als lezer, misschien wel in het volgende boek over de ettertjes thuishoort. Leuk!

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
David Walliams

Illustrator
Tony Ross

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044836837

Aantal pagina's
285

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The World’s Worst Children 3

Vertaler(s)
Roger Vanbrabant