De grootste ettertjes van de wereld 2

Coverafbeelding van: De grootste ettertjes van de wereld 2

Trefwoord(en)
kattenkwaad
humor
korte verhalen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Heb je ooit al gehoord van Hongerige Humbert? Die baby at alles op wat hij tegenkwam, zelfs de kat en zijn eigen mama. Gelukkig kon zijn papa ontsnappen omdat hij toevallig vol mosterd hing. En ken je Superster Stacey? Die dacht dat ze een wereldberoemde ster zou worden maar ze kon helemaal niet zingen. En toen ze aan een wedstrijd deelnam, liet ze door haar gezang het hele gebouw instorten. Dan is er nog Sadistische Sanne, die alle katten in haar omgeving zodanig pestte dat ze samen wraak namen. Of Trish de trol, die zo’n gemene dingen op school op de muren schreef dat ze in een trol veranderde. Allemaal voorbeelden van de ettertjes die in dit boek voorkomen. En er zijn er nog meer…

De fantasie van David Walliams slaat helemaal op hol. Hij bedenkt de meest gruwelijke kinderen. Het is dan ook niet te verwonderen dat zelfs sommige ouders van hun kinderen weglopen, of ze laten verdrinken in een reuzegrote chocoladecake. Elk hoofdstuk behandelt een grote etter. Zijn of haar levensverhaal wordt verteld en meestal loopt het slecht af. Daarom wordt elk hoofdstuk afgesloten met een wijze les. Zoals bij Groenteloze Harry, die nooit groente en fruit wou eten. Daar luidt de boodschap: ’Eet groente en fruit of op zekere dag zullen zij jou opeten…’ Walliams heeft een zwak voor zijn personage Raj, de gierige snoepverkoper. Die mag in elk boek van de auteur een rolletje spelen, en ook hier duikt hij op in het verhaal van Neenee Noé. Hij zorgt zelfs voor de ideale manier om Neenee Noé ‘ja’ te laten zeggen.
10 Ettertjes werden uitgebreid besproken, met een flinke dosis humor en heel wat overdrijvingen. Daardoor werd dit een knettergek boek, een grappige aanvulling op het eerste ettertjes-boek. En aan het slot belooft de auteur nog een derde boek. Benieuwd welke vreselijke kinderen daar nog in zullen voorkomen.

Mik Ghys - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
David Walliams

Illustrator
Tony Ross

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2018

ISBN
9789044831139

Aantal pagina's
286

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The World’s Worst Children 2

Vertaler(s)
Roger Vanbrabant