De grond onder je voeten

Coverafbeelding van: De grond onder je voeten

Trefwoord(en)
grond
aarde
informatie

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Heb je wel eens nagedacht over wat er zich allemaal afspeelt onder jouw voeten? Ontdek snel alles over de wereld onder je voeten in dit 2 meter lange boek!

De grond onder je voeten is een informatief boek over de verschillende aardlagen. Klinkt dat een beetje saai? Daar hebben Charlotte Guillain en Yuval Zommer iets op gevonden. Ze maakten een boek dat er op het eerste zicht heel gewoon uit ziet, maar wanneer je het boek vastneemt blijkt het één lange pagina te zijn. Je kan het boek uitrekken tot wel 2 meter. Het verhaal start op straat en vertelt je dan wat er allemaal onder je voeten gebeurt. Eerst de leidingen en het riool en de dieren die zich er in verschuilen,  dan komt de metro en daarna komen de meer onbekende aardlagen. Woorden als magma en stollingsgesteente worden niet geschuwd. Toch is de tekst eenvoudig en gericht op kinderen.  De korte stukken tekst leggen duidelijk uit wat er gebeurt in de verschillende aardlagen en welke ontdekkingen je daar kan doen. Eenmaal bij het middelpunt van de aarde aangekomen ga je verder de andere kant op. Daar leer je meer over mineralen, fossielen en de bosgrond. Tenslotte kom je weer boven in een bos.
De grond onder je voeten is ideaal voor iedereen die gefascineerd is door dingen die je eigenlijk nooit ziet en zal het heel goed doen tijdens een spreekbeurt. Verras je klasgenoten met de meterslange pagina en laat ze kennis maken met de binnenkant van onze aarde!

Mathilde Lemm - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Charlotte Guillain   

Illustrator
Yuval Zommer

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2017

ISBN
9789059568204

Aantal pagina's
20

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The street beneath my feet

Vertaler(s)
Nannie Nieland-Weits