De Grompus en zijn gluiperige, gruwelijke kerstplan

Coverafbeelding van: De Grompus en zijn gluiperige, gruwelijke kerstplan

Trefwoord(en)
Kerstmis
kerstman
humeurig
eenzaam
vriendschap

Genre
voorleesboek

Vanaf
7 jaar

De Grompus heeft een hekel aan Kerstmis. Iedereen is dan vrolijk, er hangt een gezellige sfeer in de stad en alles is versierd. En daar wordt De Grompus erg chagrijnig van. Wanneer hij op een winterochtend merkt dat de grond buiten wit ziet, beseft hij dat het weer bijna Kerstmis is. Maar deze keer is hij het zo beu, dat hij een gruwelijk plan bedenkt. Hij gaat Kerstmis stoppen. Vol goede moed vertrekt hij naar de Noordpool. Maar onverwachte ontmoetingen onderweg brengen hem in de war. Wanneer hij uiteindelijk op de Noordpool aankomt en de kerstman ontmoet, zal hij een belangrijke beslissing moeten nemen…

Dit originele en fantasierijke kerstboek is een grappig voorleesverhaal waar zowel voor- als tegenstanders van kerstfeesten van zullen genieten. De mopperende, norse maar ook eenzame Grompus houdt niet van Kerstmis. Maar zijn ontmoetingen onderweg naar de Noordpool brengen onbekende trillingen in zijn binnenste naar boven. Hij krijgt zelfs heel onverwacht een echte vriendin, die dol is op Kerstmis. Het contrast tussen beide personages kon niet groter zijn, wat het heel erg leuk maakt. Natuurlijk besef je als (voor)lezer al snel dat de norse Grompus uiteindelijk ook van Kerstmis zal houden en vrienden zal vinden, maar het blijft leuk en verrassend om te lezen wat hij allemaal beleeft vooraleer van mening te veranderen.
De Grompus is een onbekend wezen, wat het verhaal iets sprookjesachtigs geeft. Zowel in de tekst, die prettig voorleest, als in de illustraties. Die zitten vol grappige details en expressieve gelaatsuitdrukkingen van de personages. Ze verhogen sterk de humor in het verhaal.
Een hartverwarmend en erg grappig kerstverhaal.

Mik Ghys - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Alex T. Smith   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047715726

Aantal pagina's
173

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Grumpus and His Dastardly, Dreadful Christmas Plan

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen