De griezelkist

Coverafbeelding van: De griezelkist

Trefwoord(en)
griezelen
vampiers
dyslexie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Sabine en haar vriend Julan werken thuis aan een schooltaak wanneer er aangebeld wordt. Sabines ouders zijn niet thuis dus Sabine opent de deur. Er staat een pakjesbezorger voor de deur met een heel erg oude kist, die hij snel aflevert. Dus sleuren Sabine en Julan de kist in de gang. Daar ontdekken ze dat het adres wel klopt maar de naam niet. Vanaf dat moment gebeuren er griezelige dingen. Sabine is er al snel van overtuigd dat het iets te maken heeft met vampiers, want de bestemmeling van de kist is een meneer Van Helsing en dat blijkt een oude vampierjager te zijn. Toch blijken de gebeurtenissen anders in elkaar te zitten dan ze dacht en loopt alles goed af.

Dit griezelige verhaal is bedoeld voor kinderen die lezen moeilijk of saai vinden. De lay-out is heel toegankelijk en dyslexie-vriendelijk. De zinnen zijn kort en beginnen telkens op een nieuwe lijn. Zo oogt de tekst heel luchtig en aantrekkelijk. Het verhaal is griezelig en de spanning wordt zachtjes opgebouwd naar een hoogtepunt. Het avontuur is heel rechtlijnig, wat het erg duidelijk maakt. De kleurrijke illustraties zorgen voor extra dreiging.
Op de laatste bladzijden vertellen de makers van het boek iets over zichzelf en vind je tips voor een spreekbeurt over dit boek.

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Henk Hardeman   

Illustrator
Caren Limpens   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Makkelijk & Leuk

Jaartal
2022

ISBN
9789048744916

Aantal pagina's
73

Prijs
€13,99