De griezelige Kregs van het Wirwarwoud

Coverafbeelding van: De griezelige Kregs van het Wirwarwoud

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
magie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Bloem moet bij haar oma gaan logeren want haar vader moet tijdens haar vakantie gaan werken in het buitenland. Die oma volgt enkele regels die Bloem ook strikt moet volgen: suiker bewaar je achter slot en grendel en je veegt nooit het stof van je vensterbanken. Oma vertelt ook over de geschiedenis van het dorp waar ze woont. Over een mysterieuze stoffenfabriek en dat er vroeger wel eens kinderen verdwenen. Al snel merkt Bloem dat er nog steeds eigenaardige dingen gebeuren in het dorp. Zo zijn er kinderen waar alle kleur uit hun ogen verdwenen is en die niets meer zeggen. Bloem maakt kennis met Erasmus, een slimme jongen die door zijn moeder aan zijn lot overgelaten wordt en dol is op alles onderzoeken. Samen proberen ze het mysterie van het dorp en de fabriek te achterhalen. Ook al blijkt snel dat ze daardoor allebei in levensgevaar zijn.

Dit mysterieuze, spannende verhaal start zeer intrigerend. Al snel wil je samen met Bloem en Erasmus meer te weten komen over de geschiedenis van het dorp, de fabriek en de eigenaardige wezens die soms opduiken in het dorp. De personages zijn goed gekozen en zeer verschillend, waardoor hun vriendschap heel speciaal wordt. Geregeld werken ze op elkaars zenuwen, maar steeds opnieuw zoeken ze elkaar op. En samen beleven ze een avontuur dat de toekomst van het hele dorp zal veranderen.
De stijl is vlot en het verhaal erg spannend, ook al wordt het tegen het einde allemaal erg chaotisch. Toch blijft dit een boeiend en magisch avontuur, vooral voor wie houdt van mysterieuze verhalen.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Samuel J. Halpin

Illustrator
Hannah Peck   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2019

ISBN
9789463850056

Aantal pagina's
367

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Peculiar Peggs of Riddling Woods

Vertaler(s)
Willem Jan Kok