De Griezelbus

Coverafbeelding van: De Griezelbus

Trefwoord(en)
griezelen
strips

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

De Griezelbus rijdt weer. Maar deze keer in de vorm van een strip, waarbij een aantal verhalen uit de Griezelbus-boeken in tekeningen zijn omgezet en de tekst bij het verhaal ondergeschikt is aan het beeldmateriaal. Na de voorstelling van de verschillende personages, volgen er zeven verhalen waarbij telkens één personage de hoofdrol heeft.

Paul van Loon geeft achteraan het boek uitleg over hoe dit boek tot stand is gekomen. De bijzonder kleurrijke en vrij drukke computertekeningen zijn van de hand van een Zuid-Koreaanse tekenaar en hebben daardoor een zeer specifieke manier van tekenen die in onze streken minder gekend is. Vooral de overdreven grote ogen van de personages vallen daarbij zeker op. Het tekenperspectief wisselt ook heel snel naar vogelperspectief of kikkerperspectief, in een soort tekenfilmstijl. Vele prenten staan op een volledige pagina of zelfs over een dubbele pagina. Het ‘griezelige’ komt meer van de vormgeving van de tekening en de aparte inkleuring dan van het verhaal.
Voor kinderen die minder graag tekstboeken lezen, is dit boek erg aantrekkelijk. De bijhorende teksten zijn erg makkelijk te lezen. Hopelijk doet dit dan verlangen naar andere verhalen van de Griezelbus.

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Kim Deokyeong

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
De griezelbus

Jaartal
2022

ISBN
9789025882143

Aantal pagina's
211

Prijs
€17,99