De Griekse tragedies

Coverafbeelding van: De Griekse tragedies

Trefwoord(en)
tragedies
Oude Griekenland
goden

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Deze bundel Griekse tragedies van de hand van de meesterverteller Simone Kramer is aan zijn derde druk toe. De eerste uitgave verscheen in 2009 en nog steeds mag dit boek gretig aftrek vinden. Want Kramer weet als geen ander de klassieke verhalen nieuw leven in te blazen en toegankelijk te maken voor een breed publiek van jong tot oud.
In een voorwoord verklaart zij het ontstaan van de tragedies en hoe deze destijds werden opgevoerd. Zij selecteerde er zelf zestien, die zij zoveel mogelijk chronologisch aan bod laat komen. De eerste negen tragedies gaan over de Trojaanse oorlog en de gevolgen ervan, de andere over Herakles, Oidipous en de tocht van de Argonauten. Een hele stoet van gekende en minder gekende helden en anti-helden passeert hier de revue. Kramer maakt hen allemaal tot mensen van vlees en bloed, waardoor de tragedies voelbaar worden gemaakt. Zij beperkt zich wel tot de essentiële handelingen om het geheel overzichtelijk te houden. Dit betreurt zij even lichtjes, maar tegelijkertijd is zij zich ervan bewust dat ze deze keuze moest maken uit helderheid. En zo zijn deze bewerkingen nu perfect als opstap voor wie een tragedie volledig wil lezen of voor wie naar een voorstelling gaat kijken.
De bescheiden grijzige illustraties dringen zich niet op, maar verluchten de verhalen op gepaste wijze.
Een naslagwerk dat graag gelezen zal worden en dat veel informatie verstrekt over de Griekse cultuur en oudheid via zijn tragedies.

Eric Vanthillo - februari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Simone Kramer   

Illustrator
Els van Egeraat   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2014

ISBN
9789021673325

Aantal pagina's
203

Prijs
€14,99