De gouden waterduivel

Coverafbeelding van: De gouden waterduivel

Trefwoord(en)
avontuur
zoektochten
familie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Oom Trotter verrast Alexander met een bezoekje en neemt hem mee naar een kasteeltje in Frankrijk dat in het bezit is van de familie, maar dat mogelijk verkocht zal worden. Er is ook nog een legende over een waterduivel die bij volle maan mensen de stuipen op het lijf zou jagen en er zou ook nog ergens een gouden waterduivel verstopt zijn die echter onvindbaar blijkt te zijn.

De eerste avonturen van Alexander en zijn oom zijn ondertussen al heel wat jaren geleden verschenen. In dit nieuwe verhaal is Alexander echter nauwelijks ouder geworden. En zijn problemen zijn nog steeds actueel. Hij presteert niet goed op school, moet van zijn drukbezette maar dwingende moeder bijlessen volgen bij een saaie leraar en zijn vader is nog steeds heel erg bezig met geld verdienen. Ook oom Trotter is nog steeds zijn onbezorgde zelve die van het leven profiteert. Personages uit andere verhalen van de auteur krijgen ook een plaatsje in dit verhaal.
Het verhaal is geschreven in een makkelijk verstaanbare taal zonder veel beeldtaal. Er is wel afgestapt van de zeer eigen gevonden bewoordingen van de auteur waardoor het verhaal veel makkelijker leest. Het verhaal verloopt chronologisch en eigenlijk al snel voorspelbaar voor de aandachtige lezer.
Uiteraard zullen Alexander en zijn meegereisde nichtjes het geheim van de waterduivel trachten op te lossen en dagen er enkele duistere figuren op die roet in het eten komen gooien. Al is het onduidelijk hoe zij op het spoor van de waterduivel zouden zijn gekomen.
Vlot lezend avontuurtje zonder meer. Voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Jan Bosschaert   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2018

ISBN
9789461318633

Aantal pagina's
265

Prijs
€19,99