De gouden kokosnoot

Coverafbeelding van: De gouden kokosnoot

Trefwoord(en)
familiegeheimen
feesten
schamen
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

De familie Kokos heeft een erg speciale familietraditie. Omdat iedereen zoveel grappige blunders maakt, houden ze elk jaar een blunderverkiezing. Wie de mooiste blunder heeft gemaakt in het afgelopen jaar krijgt de Gouden Kokosnoot. Pom verheugt zich erg op het komende Kokosfeest, want het wordt een speciale editie. Het is de vijftigste keer en er wordt gestart met een nieuw jubileumboek. Daar wil ze samen met haar neef Titus op de eerste pagina staan met hun grootste blunder. Maar er zijn twee grote problemen. Ten eerste moeten ze hun blunder nog meemaken. En dan is er nog Poms mama, die absoluut niet wil dat haar dochter in het blunderboek komt. Want Poms mama  is niet zoals de rest van de familie, ze wil dat alles netjes en ordelijk verloopt en probeert Pom zo ook op te voeden. Maar Pom voelt zich een echte Kokos en wil bij haar grappige familie horen. Hoog tijd dus om grootse plannen te maken…

Dit gekke verhaal staat vol grappige blunders. Want daar is de familie Kokos kampioen in. Zowel de blunders van vroeger als de blunders die tijdens de voorbereidingen van het feest voorvallen, zijn hilarisch. De enige domper op alle vreugde is Poms moeder, die er allemaal niets meer over wil horen. Al snel wordt duidelijk dat er iets ergs gebeurd is met een blunder van haar, maar dat is een familiegeheim. Eentje dat tijdens het verhaal netjes ontrafeld wordt. Het personage van de guitige burgemeester is een mooie vondst, hij is de buitenstaander die ervoor zorgt dat alle problemen opgelost geraken.
De personages spreken onmiddellijk tot je verbeelding. Tijdens het verhaal zie je alle blunders voor je ogen gebeuren, zo filmisch worden ze beschreven. Ook het contrast tussen de nette, ordelijke mama van Pom en de rest van haar familie kan je je heel goed voorstellen. Alles draait om humor om het plezier, en niet om uit te lachen. En daar is dit boek supergoed in geslaagd. De vrolijke illustraties versterken die humoristische sfeer nog extra.
Een hilarisch familiefeest vol blunderverhalen.

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tosca Menten   

Illustrator
Geert Gratama   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000370511

Aantal pagina's
236

Prijs
€15,00