De Godden broers

aanrader Coverafbeelding van: De Godden broers

Trefwoord(en)
vakantie
gezin
relaties
verleiden

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

In het vakantiehuis aan zee rolt een grote, rommelige familie de grote vakantie in. Warme dagen worden gevuld met wijn, spelletjes en het plannen van een bruiloft. De komst van de Godden broers gooit alles overhoop. Er is de charmante, sexy en onweerstaanbare Kit en zijn norse, stille broer Hugo. De paradijselijke sfeer kwijnt weg en niets zal nog hetzelfde zijn.

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van één van de dochters van het gezin, in de ik-vorm. De lezer ervaart de gebeurtenissen dus zoals zij ze ziet en voelt. In eerste instantie de paradijselijke vakantiesfeer die er rond het huis aan het strand heerst. Er lijken weinig andere mensen in de omgeving te zijn en de familie heeft het strand en de duinen voor zich alleen, samen met een bevriend koppel van een strandhuis iets verderop. Een klein paradijs in een eindeloze zomer.
De beschreven omgeving en de personages zijn heel herkenbaar en levensecht beschreven. Met de komst van de twee broers lijkt er in eerste instantie weinig te veranderen. De verliefdheid van haar zus voor één van de broers wordt gewoon aanvaard in het gezin. Maar als die broer een spel van aantrekken en afstoten begint te spelen, verzuurt de sfeer gaandeweg. En ook anderen lijken niet ongevoelig voor zijn charmes. Tot de ramp zich compleet voltrekt.
De auteur slaagt er in om de gevoelens van de personages in die zalige vakantiesfeer bijzonder realistisch en geloofwaardig te verwoorden. Maar ook de verbijstering achteraf en het leven dat verder gaat waarbij de personages met de scherven moeten leren leven.
Knap opgebouwd verhaal met een erg bijzondere sfeer. Een aanrader.

Pol Van Damme - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Meg Rosoff   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2021

ISBN
9789024592357

Aantal pagina's
165

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Great Godden

Vertaler(s)
Jenny de Jonge