De gigantische koffer

Coverafbeelding van: De gigantische koffer

Trefwoord(en)
echtscheiding
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Kelsey woont de ene week bij haar mama en de andere week bij haar papa. Als het tijd is om te verhuizen, vult ze haar koffer alvast met schone kleren, een grote doos kleurpotloden en drie boeken. Daarna wil ze ook haar schilderij met een eenhoorn meenemen. Als ze de week daarna weer verhuist, vult ze weer haar koffer met schone kleren, haar kleurpotloden, boeken en het schilderij. Nu moet ook haar kussen mee. De week daarna pakt Kelsey weer alles bij elkaar. En deze keer wil ze ook mama’s hond meenemen. Mama protesteert zo hevig dat Kelsey snel alles inpakt en met de bus naar haar papa vertrekt. Die kijkt erg verbaasd naar de hond want hij heeft zelf een kat. Gelukkig schieten de dieren goed op. Zo kan Kelsey de week daarna weer meer over en weer verhuizen.

Dit verhaal over gescheiden ouders gaat de humoristische toer op. Kelsey verhuist elke week wat meer over en weer, wat best lastig is voor de ouders, maar die laten alles oogluikend toe want ze willen niet dat hun dochter ongelukkig wordt. Zelfs wanneer ze de hond mee verhuist, wordt er niet dramatisch op gereageerd.
De tekst leest vlot voor maar het zijn vooral de illustraties die de humor in het verhaal versterken. De grote koffer van Kelsey spreekt onmiddellijk tot de verbeelding, want er zit nog veel meer in dan wat er in de tekst vermeld wordt. Kelsey is een vrolijk en tevreden kind, dat tonen de illustraties. De scheiding van haar ouders geeft haar het gevoel van een avonturier te zijn, die telkens meer en meer meeneemt op expeditie. Ze zorgt prima voor zichzelf, om zich bij beide ouders goed te voelen. En de ouders gaan er helemaal in mee. Dat zorgt voor een warm en tegelijk erg grappig verhaal over een echtscheiding.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Munsch   

Illustrator
Michael Martchenko

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044836264

Aantal pagina's
29

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Enormous Suitcase

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij