De gevreesde goorhoorn – Liam en de monsters, deel 1

Coverafbeelding van: De gevreesde goorhoorn – Liam en de monsters, deel 1

Trefwoord(en)
monsters
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Liam woont in een klein dorp vlakbij een donker, gevaarlijk woud. Om het dorp te beschermen tegen wilde dieren staat er een stevige muur omheen. Niemand mag het dorp alleen of zonder reden verlaten. Op Liams negende verjaardag krijgt hij een taak toegewezen in het dorp. Hij verwacht dat hij naar het archief gestuurd zal worden, maar dat is niet het geval. Zijn opdracht is topgeheim. Gilda, het dorpshoofd, neemt hem mee naar een kleine hut buiten de muur. Daar ontmoet hij Henrik, een Wachter. Want in het woud zitten geen gewone gevaarlijke dieren maar monsters. Het zal Liams taak worden om die monsters ver weg van het dorp te houden. Hij krijgt onmiddellijk een eerste opdracht, want een goorhoorn komt gevaarlijk dicht bij het dorp. Gelukkig krijgt hij wat hulpmiddelen mee van Henrik, ook al weet hij nog niet hoe die te gebruiken. Maar tijdens zijn eerste opdracht wordt alles snel duidelijk. Zijn interesse in de monsters is gewekt.

De opdracht van de Wachters is duidelijk: de monsters uit het zicht van de dorpelingen houden. Want hoe raar het ook klinkt, eigenlijk beschermen de Wachters niet alleen de dorpelingen, maar ook de monsters. Want als de dorpelingen zouden weten dat er monsters in het woud zitten, zouden ze die opjagen en vermoorden. En dat willen de Wachters vermijden. De eerste opdracht van Liam is eigenlijk een test, of hij wel geschikt is om Wachter te worden. Omdat hij grandioos slaagt in zijn opdracht, staan hem nog vele avonturen te wachten.
Liam is een ondernemende jongen, die enerzijds graag met zijn vriend plezier maakt, maar anderzijds dol is op avontuur. Hij is moedig en laat zich niet snel uit het veld slaan. De hulp van een wezelwiek, die hij eerst voor een gevaarlijk monster aanzag, komt goed van pas. Ze worden snel vrienden en zullen waarschijnlijk nog heel wat avonturen samen beleven.
De personages en monsters worden raak getypeerd en hebben een duidelijke rol. Het verhaal leest vlot en is spannend, met af en toe een grappige noot. Levendige illustraties verhogen de spanning in het verhaal. Achteraan in het boek vind je nog extra monsterinformatie, met benaming, een technische fiche en een beschrijving.
Een spannend avontuur voor monsterliefhebbers.

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Kris Humphrey

Illustrator
Pete Williamson   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Liam en de monsters

Jaartal
2021

ISBN
9789020674699

Aantal pagina's
150

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Leo’s Map of Monsters. The Armoured Goretusk

Vertaler(s)
Merel Leene