De gestolen juwelen – Mac B. Geheim Agent, deel 1

Coverafbeelding van: De gestolen juwelen – Mac B. Geheim Agent, deel 1

Trefwoord(en)
detective
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Mac Barnett, de auteur van dit boek, vertelt dat hij als kind een spion was. Hij  woonde toen met zijn moeder in Amerika. Op een dag kreeg hij telefoon van de koningin van Engeland. Zij had hem nodig voor een detectiveklus. Er was een lepel gestolen die behoorde tot de kroonjuwelen en ze dacht dat de president van Frankrijk de dief was. Dus moest Mac de lepel terughalen. Zo startte een bizar avontuur waarin Macs gameboy gestolen werd, de president van Frankrijk onschuldig was, de Mona Lisa verdween en Mac in Rusland belandde.

Dit knettergekke avontuur is een detectiveverhaal waarin Mac heel wat moet rondreizen om alles op te lossen. Wat hem uiteindelijk heel goed lukt. Hij beschrijft zijn belevenissen op een eenvoudige, naïeve manier. Mac speelt de slimme spion maar is helemaal niet zo snugger. Toch loopt alles verrassend goed af.
Het verhaal is voorzien van eenvoudige illustraties waarbij de zwart-wit tekeningen hier en daar blauwe en oranje inkleuringen kregen. Dat zorgt voor een speciale sfeer waardoor het verhaal luchtig en speels blijft. Macs belevenissen zijn spannend maar vooral erg grappig.
Een vrolijk verhaal over een jonge spion.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Mac Barnett   

Illustrator
Mike Lowery   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2019

ISBN
9789000364459

Aantal pagina's
158

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mac B Kid Spy – Mac Undercover

Vertaler(s)
Merel Leene