De geschiedenis van Jane Doe

aanrader Coverafbeelding van: De geschiedenis van Jane Doe

Trefwoord(en)
liefde
verdriet
depressie
gevoelens

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

In de saaiste stad ter wereld woont Raymond en gaat er naar school. Als op een dag de mysterieuze Jane Doe op school verschijnt, verandert het leven van Raymond. Langzaam wint hij het vertrouwen van Jane en samen met zijn boezemvriend Simon vormen ze een hecht vriendengroepje. Maar Jane heeft een verleden waar Raymond en Simon niets van afweten. En op een dag …

Het verhaal is een soort dagboek dat Raymond neerschrijft, maar niet echt in een dagboekvorm. Door het verhaal op te schrijven tracht hij voor zichzelf een duidelijker beeld te krijgen van de gebeurtenissen nadat Jane in zijn leven is gekomen. De hoofdstukjes springen over en weer naar een aantal dagen ervoor en een aantal dagen erna. ‘Waarvoor’ en ‘waarna’ zal de lezer ontdekken doorheen het verhaal. Al is het deze cruciale gebeurtenis die Raymonds leven helemaal overhoop heeft gehaald en waarna hij moet proberen de draad weer op te nemen.
Uiterst minutieus beschrijft de auteur de gebeurtenissen waardoor de lezer een bijzonder goed en herkenbaar beeld krijgt van de drie hoofdpersonages. Hoe een belangrijk gegeven angstvallig wordt vermeden, hoe het zich bijna niet zichtbaar ontwikkelt terwijl Raymond er bij wijze van spreken bovenop zat en wat het met iemands leven doet.
Al is het een dramatisch verhaal, het kent een positief einde waar jongeren die een gelijkaardige gebeurtenis meemaken zich aan kunnen optrekken.
De noot van de auteur achteraan het verhaal voegt nog iets extra toe aan het gegeven.
Beslist een aanrader!

Pol Van Damme - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Michael Belanger   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047711117

Aantal pagina's
250

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The History of Jane Doe

Vertaler(s)
Lydia Meeder
Barbara Zuurbier