De geluksplukkers

Wat is geluk? Hoe proeft geluk? Kan je het aaien? Hoe moet je gelukkig zijn? Allemaal vragen waar Willemijn het antwoord niet op weet. Gelukkig kan haar vader, de koning van Lespelein, haar helpen.

De kaft van De gelukplukkers houdt nog even geheim waar het verhaal zich afspeelt: in een sprookjeskoninkrijk. Er zit ook veel meer humor in de tekst en de tekeningen dan de serene kaft doet uitschijnen. Toch is de poëtische sfeer van de kaft ook door het verhaal verweven. De scènes met Willemijn en haar vader en haar beste vriendin zijn vrolijk, luchtig en grappig maar de scènes waarin Willemijn over geluk nadenkt en rouwt om haar vader zijn filosofischer van aard. Juist de afwisseling zorgt ervoor dat het boek niet te zwaar, maar ook niet snel vergeten wordt. In de illustraties is er ook sprake van een zekere afwisseling in stijl. De personages en belangrijke voorwerpen worden sterk omlijnd en komen duidelijk naar voren. De rest van de prenten zijn zachter en meer fluïde en gaan moeiteloos in elkaar over. Ook hier is er dus een samenwerking tussen vrolijke realiteit en zachte filosofie te vinden.
De geluksplukkers is een boek dat ergens tussen een luchtig sprookje en een boek waarover nagedacht moet worden, thuishoort.

Mathilde Lemm - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Ingrid Vandekerckhove   

Illustrator
Carolien Westermann

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044834086

Aantal pagina's
32

Prijs
€15,95