De gelaarsde kat

Coverafbeelding van: De gelaarsde kat

Trefwoord(en)
katten
ondeugend
listen
prinsessen
sprookjes

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Er was eens een molenaar met drie zonen. Na zijn dood kreeg de eerste zoon de molen. De tweede zoon kreeg de ezel en de derde zoon kreeg de kat. Tot zijn grote verbazing kon die kat praten en gaf die hem allerlei opdrachten. Zo slaagde de kat er in om van de jongste molenaarszoon een prins te maken. En had hij vanaf dan een heerlijk luilekkerleventje.

Dit klassieke sprookje werd op een speelse manier herwerkt voor beginnende lezers met leesniveau 3 / E3. Ondanks de beperking van korte zinnen en eenvoudige woorden is men er toch in geslaagd een vlot verhaal neer te zetten. En alle belangrijke elementen van het sprookje zitten erin verwerkt.
Op bijna elke bladzijde staat een zin in het rood, de kernzin van die bladzijde. Die valt extra op voor de jonge lezers.
De illustraties zijn fantasievol en sprookjesachtig. Ze beperken zich ook tot de hoogtepunten uit de tekst, zodat het totale boekje een fijne leeservaring wordt. Ideaal voor kinderen die graag naar sprookjes luisteren en het in deze eenvoudige vorm nu ook zelf kunnen lezen.

Mik Ghys - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Charles Perrault

Illustrator
Fabian Negrin

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Reeks
Er was eens… Sprookjes voor prille lezers

Jaartal
2020

ISBN
9789462914735

Aantal pagina's
30

Prijs
€9,95


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Io leggo da solo/Il gatto con gli stivali

Vertaler(s)
Elly Simoens