De geheime klas

Coverafbeelding van: De geheime klas

Trefwoord(en)
dyslexie
geheimen
spionage

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Rolf wil geheim agent worden. Daardoor moet hij op zijn nieuwe school naar een geheime klas. Maar dat mag niemand weten. De eerste dag wordt hij al bijna betrapt door zijn klaslerares. Wanneer hij in de geheime klas aankomt, is er niemand. Er staat alleen een opdracht op het raam. Hij krijgt twee dagen om een spion op school te ontmaskeren. Al snel verdenkt hij zijn klaslerares. Maar na wat onderzoek vindt hij toch de echte spion. Opdracht geslaagd!

Iedereen droomt er wel eens van om geheim agent te zijn. Voor Rolf kan dit werkelijkheid worden, want hij moet op school naar een geheime klas om opgeleid te worden. Hij weet al goed waar hij allemaal op moet letten, waardoor zijn opdracht best wel spannend wordt. Vooral wanneer zijn klasgenootje steeds in de weg begint te lopen en wel heel erg nieuwsgierig is.
Het is een vlot verhaal zonder al te veel verwikkelingen, zodat het erg toegankelijk is voor iedereen.
Dit verhaal werd geschreven in de reeks ‘Makkelijk & Leuk”, bedoeld voor kinderen die lezen moeilijk of saai vinden. De boeken in deze reeks zijn toegankelijk en vlot geschreven, zelfs dyslexie-vriendelijk. Een ruime bladspiegel met vrolijke illustraties werkt uitnodigend. Af en toe vindt de lezer na een hoofdstuk een kadertje met een tip. In dit boek gaan die over geheim agenten, spionagesnufjes, goed leren luisteren enzovoort. Achteraan in het boek vind je wat info over de auteur en illustrator, met hun foto’s, en daarna nog enkele tips voor een boekenbeurt in de klas.
Een vlot leesboek over een toekomstige geheim agent.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Dirk Nielandt   

Illustrator
Johan Klungel   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Makkelijk & Leuk

Jaartal
2022

ISBN
9789048743742

Aantal pagina's
75

Prijs
€13,50