De geheime detectives

aanrader Coverafbeelding van: De geheime detectives

Trefwoord(en)
detective
zeereizen
boten
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Isobel Petty woont met haar ouders in India. Wanneer ze beide ouders verliest, wordt ze naar een oom in Engeland gestuurd. Ze maakt de reis aan boord van een postschip, waar mevrouw Hartington-Davis haar onder haar hoede neemt. Haar dochter Letitia en zoontje Horatius reizen ook mee. Isobel houdt van observeren. In een schriftje noteert ze alles wat ze ziet. Op een nacht sluipt ze haar kajuit uit en is getuige van een moord. Iemand wordt overboord gegooid. Terwijl ze zich verstopt, ontdekt ze Sam, een jongen uit de kajuit naast haar die de moord ook heeft gezien. Samen besluiten ze de moord te onderzoeken, vooral omdat de volgende dag niemand vermist lijkt. Hoe kan dat?

Isobel is een afstandelijk meisje dat eerder boos door het leven gaat. Ze kreeg van haar ouders geen liefde en wijst contacten met anderen af. Tot haar eigen verbazing vindt ze het wel fijn om op te trekken met Sam. Zelfs de deftige Letitia die ze eerst niet kan verdragen, valt uiteindelijk genoeg mee om een vriendin te worden. Ook al gaat hun vriendschap op en af omdat Isobel nog moet leren hoe ze met vrienden om moet gaan. Het mysterie waar de drie kinderen mee te maken krijgen, is best wel spannend. Nadat de moord gebeurd is, maar niemand gemist wordt, vraag je je af of er werkelijk een moord gebeurd is. En daarna, bij elke beschuldiging van de drie kinderen, blijkt hetgeen ze geobserveerd hebben een andere betekenis te hebben. Dit boek barst dan ook van de mysteries. De lezer raakt geïntrigeerd door alle geheimen aan boord en volgt vol spanning de zoektochten van de drie jonge detectives.
Dit is een heel sterk detectiveverhaal, eentje dat je geregeld op het verkeerde been zet en voor een verrassend slot zorgt. Knap uitgewerkt, en met nog heel wat andere elementen in het verhaal verwerkt. Zo is er aandacht voor discriminatie van Indiase werknemers door de Engelse lords (einde van de 19de eeuw) en de rol van meisjes en vrouwen in de maatschappij.
Een spannend detectiveverhaal tijdens een lange zeereis. Een aanrader!

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ella Risbridger   

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2021

ISBN
9789464040111

Aantal pagina's
251

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Secret Detectives

Vertaler(s)
Sabine Mutsaers