De Geest van het Besiendershuis

Coverafbeelding van: De Geest van het Besiendershuis

Trefwoord(en)
avontuur
geesten
verleden

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Er gaan vreemde verhalen rond over het oude, leegstaande Besiendershuis in Nijmegen. Er zouden geesten rondwaren. Zes vrienden besluiten om er eens een kijkje te gaan nemen. Maar dat verloopt heel anders dan ze hadden verwacht.

Het Besiendershuis staat echt in Nijmegen, vlak bij de Waalkade. Het is een huis dat er al vijfhonderd jaar staat met een rijke geschiedenis.
De auteur laat de zes kinderen een avontuur beleven, telkens in een andere periode uit de geschiedenis van het gebouw. Ze reizen dus terug in de tijd. Niet voor hun plezier, want het is een straf. Ze moeten respect tonen voor het verleden om te leven in het heden. De lezer leert dus doorheen het verhaal stukjes geschiedenis van Nijmegen. Voor Vlaamse kinderen mogelijk minder herkenbaar, al hadden gelijkaardige gebeurtenissen wel in elke stad of plaats kunnen gebeuren.
Het verhaal is makkelijk te lezen in een eenvoudige taal. De verhalen worden door de auteur verteld achtereenvolgens vanuit het standpunt van de verschillende kinderen.
Na het verhaal wordt van elke gebeurtenis uit het verleden de geschiedkundige informatie gegeven.
Bij het verhaal hoort een website waarop de lezer het hele verhaal ook kan beluisteren en opdrachten kan oplossen. Hier wordt het verhaal ook visueel ondersteund.
Luchtig verhaal dat stukjes geschiedenis van Nijmegen tot leven brengt.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marloes Morshuis   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047715153

Aantal pagina's
119

Prijs
€14,99