De geboorte van David

Heb je ooit al eens een prentenboek gelezen over het leven van een steen? Ik wed van niet! In dit boek leer je alles over het bijzondere en spannende leven van een groot blok wit marmer. Diep van binnen zit namelijk iemand verstopt…

Clavis heeft het op zich genomen om jonge kinderen, vanaf 5 jaar, kennis te laten maken met kunst. Met hun reeks Kunst voor kinderen geven ze een aantal prentenboeken uit waarin belangrijke werken tot leven komen. Soms gaat het verhaal over een kunstenaar en zijn werk zelf, soms is de wereld waarin een verhaal zich afspeelt gebaseerd op een bekend kunstwerk.
De Chinese illustrator Liu Hao verzorgde tekst en beeld. De zachte kleuren, fluïde tekeningen roepen een rustgevende sfeer op. Je waant je in een museum. Extra leuk is het voor de volwassen voorlezer dat er verwijzingen naar ander werk van Michelangelo in de prenten verwerkt zijn.  De geboorte van David is niet alleen een mooi prentenboek (los van het feit dat het om kunst gaat) maar bijvoorbeeld ook het perfecte boek om een reis naar Italië of een lessenreeks rond beeldhouwkunst mee te starten.

Mathilde Lemm - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liu Hao

Illustrator
Liu Hao

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Kunst voor kinderen

Jaartal
2022

ISBN
9789044842463

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Chinees

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij