De fijnste plek van de wereld

Coverafbeelding van: De fijnste plek van de wereld

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
wereld
filosoferen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Haas wilde weten of zijn prachtige weiland de fijnste plek van de wereld was.  De konijnen vonden van wel, want hier konden zij ongestoord rondrennen en tikkertje spelen. Beer vond het ook, want er waren bijen en dus honing. De vogels hielden van de vele hoge bomen om in te zingen. Eend vond het heerlijk zwemmen in de rivier. En Uil, die gaf hem de beste raad: Ga zelf op ontdekking uit. Dat deed hij. Door de mooiste velden en boomgaarden, langs klaterende rivieren en watervallen, op de hoogste bergen, bij de zee en in de woestijn. Daar, kijkend naar de vele sterren, miste hij zijn vrienden. En opeens wist hij waar de fijnste plek van de wereld was…

Dit sprankelende prentenboek vol warmte en intense vriendschap zou wel eens een klassieker kunnen worden. Het chronologische verhaal sleept je mee doorheen de gedachten en vragen van Haas. Het doet je nadenken over de wereld en over vriendschap, en vooral over de bijzonderheid van beiden. Dit met een fijne tekst die zich lekker laat voorlezen en waarin vele herhalingen en soms ook verrassende wendingen je aandacht erbij houden.
Maar het zijn vooral de oogverblindende prenten die je aandacht opeisen. Horáček tekent, schildert, knipt en plakt en bewerkt en creëert zo telkens grootse taferelen tot sprekende prenten vol sfeer. Hoe hij die sfeer weet te vangen met ongebreidelde kleur en compositie, hoe hij figuren neerzet met een duidelijke  expressie vol warmte, hoe hij zo het verhaal opbouwt tafereel na tafereel, het getuigt allemaal van vakmanschap en veel goede smaak.
Een innemend verhaal dat zowel jong als oud boeit en begeestert. 

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Petr Horáček   

Illustrator
Petr Horáček   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047712060

Aantal pagina's
34

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Best Place in the World

Vertaler(s)
Jesse Goossens