De fantastische Max van Mars

Coverafbeelding van: De fantastische Max van Mars

Trefwoord(en)
vriendschap
humor
anders zijn
school
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Fantastisch is het minst wat je kan zeggen van het hoofdpersonage uit dit verhaal vol humor en fantasie.
Want Max is eigenzinnig en worstelt met het dagelijkse leven hier op aarde. Hij beweert dan ook afkomstig te zijn van Mars en is op aarde geland met een missie: het alledaagse leven hier leuker (en logischer) maken. Samen met zijn hamster (spion M) bevecht hij die wereld met originele ideeën en ‘grootse’ plannen. Zijn beide ouders hebben een erg druk leven, zij staan hem dus niet in de weg hierbij. De meester op school, meester A. Sterk, da’s een ander pak mouwen. Max maakt het hem niet gemakkelijk. Maar tegelijkertijd staat hij open voor dialoog en groeien beiden naar elkaar toe. Zijn schoolvrienden die hem Spacecowboy noemen: Rick ofte bange poeperd, Ramon en Stijn, kijken naar hem op en steunen hem door dik en dun.

Jagtenberg, vooral gekend van haar originele prentenboeken, schrijft even vlot als ze tekent en schildert. Haar ongebreidelde fantasie giet ze in een verhaal vol humor; herkenbaar en met gevoel. De jongen die zij creëert roept al je sympathie op, ook al strookt zijn eigen wil en zijn verbeeldingswereld niet altijd met de gangbare realiteit. Maar door de heldere beschrijvingen van zijn gedachtensprongen begrijp je hem volkomen en voel je met hem mee.
De eenvoudige prenten in grijstinten zouden van Max zelf kunnen zijn. Zij verluchten het verhaal met al evenveel humor; fris en vrolijk.
Dit eenvoudige verhaal steelt ongetwijfeld de harten van velen, jong en oud!

Eric Vanthillo - juni 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Jagtenberg   

Illustrator
Yvonne Jagtenberg   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2017

ISBN
9789047622826

Aantal pagina's
183

Prijs
€15,99