De fantastische familie Zapato

Coverafbeelding van: De fantastische familie Zapato

Trefwoord(en)
circus
familie
talenten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit retro-getinte prentenboek valt in eerste instantie op door zijn verzorgde uitgave. De linnen kaft, de stevige pagina’s, de uitgekiende vormgeving, over alles is nagedacht en het maakt het geheel aantrekkelijk en tot een ‘Wanna Have’.
Voeg daarbij de magische folie, en je hebt een ‘Really Wanna Have’!
Het verhaal is eenvoudig: de familie Zapato is een circusfamilie. Broer jongleert met vijftig ballen, oom is goochelaar en tovert konijnen uit zijn hoed, tante is paardrijdster en laat de paarden dansen in de piste, oma is waarzegster, de neven spelen trompet, moeder is evenwichtskunstenaar, zus is danseres, opa is dompteur en papa is de sterkste van alle sterke mannen. 
Maar de ik-persoon?… Niets wil haar lukken. Tot mama raad weet…

Het eenvoudige verhaal dat een rijk beeld geeft van de ganse circusfamilie, speelt zich voor je ogen af in grote prenten die lijken op ambachtelijke prints in sobere kleuren. Mooi hoe je telkens links het familielid ziet (met daarbij vele details) en rechts vrij sober het meisje dat faalt in elke poging. 
Het zijn prenten die je aandacht vasthouden.
De tekst erbij is beknopt en in balans. 
Een fijne en verrassende extra is de ‘magische folie’: vooraan in het boek zit een plastic vel met zwarte lijntjes. Als je daarmee over details van de prenten schuift, beginnen die te bewegen. Dit spelelement maakt het geheel nog aantrekkelijker dan het al is.
Een mooi en origineel prentenboek, goed voor vele uren kijk- en speelplezier.

Eric Vanthillo - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Julie Brouant   

Illustrator
Julie Brouant   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2020

ISBN
9789492986214

Aantal pagina's
26

Prijs
€21,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
L’incroyable famille Zapato

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg