De eliminatie

Coverafbeelding van: De eliminatie

Trefwoord(en)
overleven
ontvoeren

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Chleo is thuis boos weggelopen. Enkele uren later neemt ze de bus naar huis. Onderweg valt ze in slaap. Wanneer ze wakker wordt staat de bus in een loods en zitten alle passagiers op stoelen naast de bus. Op de muur verschijnt een tekst: ’Elimineer de helft om de anderen te laten leven’. Ze zijn met 10 dus moeten er 5 sterven. Maar wie moet dat zijn? De miljonair, de junk of de baby? De oude man in de rolstoel of de moeder van 2 kinderen? En hoe overtuig je de anderen dat je zelf de moeite waard bent om dit te overleven?

Dit intrigerende verhaal zet tien mensen voor een verscheurende keuze. Hoe pak je dit aan? Wie mag beslissen over het leven van een ander?
Je volgt als lezer alle belevenissen door de ogen van Chleo. Samen met haar luister je naar de verhalen van de andere slachtoffers. Ondertussen vechten haar gevoelens waarbij wanhoop, spijt en warme gevoelens voor mede-slachtoffer Ravi elkaar afwisselen als winnaar. De spanning stijgt naarmate de tijd wegtikt en er doden vallen. Tot het laatste hoofdstuk is er die toenemende angst. En blijft de vraag of er iemand dit zal overleven.
Een angstaanjagend relaas van een uit de hand gelopen project.

Mik Ghys - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Daniëlle Bakhuis   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2017

ISBN
9789000359066

Aantal pagina's
269

Prijs
€15,00