De eerste mens

Coverafbeelding van: De eerste mens

Trefwoord(en)
oertijd
mensen

Genre
informatief

Vanaf
6 jaar

Na een tijdssprong van het heden naar het verleden, volgen een aantal illustraties die het leven van de eerste mensen verbeelden, van verzamelaar/jager tot de eerste landbouw en woningen. Korte teksten begeleiden de tekeningen. Bij elke tekening staan ook ‘Wist je dat’-jes die uitleggen hoe wetenschappers denken dat het leven moet geweest zijn voor die mensen. Elk onderwerp dat aangehaald wordt, staat weergegeven op een dubbele pagina. Sommige pagina’s bevatten flappen die uitgeplooid kunnen worden. Het boek eindigt met een knutselidee en een korte quiz over de gegeven informatie. Op de allerlaatste pagina staan enkele heel oude kunstvoorwerpen afgebeeld.

Dit prentenboek geeft een vrij ‘romantisch’ beeld van de eerste mens en hoe hij leefde. De kleurrijke illustraties overheersen de pagina’s en de bijhorende teksten zijn kort. Mogelijk nog moeilijk te lezen voor eerste lezers. Door de teksten voor te lezen krijgen jonge kinderen wel een beeld van het leven van de eerste mensen. De illustraties ondersteunen daarbij de informatie.
Door de flap op de eerste pagina stapt de lezer rechtstreeks van het heden naar het verleden. Bij de uitklapbare middenbladen zouden meerdere kinderen tegelijk de overzichtsillustratie kunnen bekijken.
Een aantal voorwerpen en dieren worden eveneens aangeduid met het correcte woord zodat de woordenschat van het jonge kind kan uitbreiden.
Een informatief boekje in de reeks ‘Willewete’ – geschiedenis.

Pol Van Damme - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Erwin Claes   

Illustrator
Michaël Olbrechts   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044836196

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,95